Ladataan... Ladataan...

Avokado-suklaakakku

Valmistusaineet 12:lle
0.5 dl Rypsiöljy
100 g Fariinisokeri
1 tl Vaniljasokeri
3 kpl Kananmuna, kuoreton
1 kpl Avokado, kuorittu, kivetön
0.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
5 rkl Ananas-mangohillo
1.5 dl Täysjyvävehnäjauho
3 rkl Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
1 tl Leivinjauhe
1 tl Ruokasooda
PÄÄLLE:
2 kpl Avokado, kuorittu, kivetön
1 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
1.5 dl Tomusokeri
2 tl Vaniljasokeri
0.1 g Vihreä elintarvikeväri
Ohjeet

Vatkaa öljy ja sokerit vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Soseuta hyvin kypsä avokado, mausta sitruunamehulla.

Lisää avokadosose ja hillo öljy-munaseokseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään, kääntele muuhun taikinaan.

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

Päällys: Soseuta hyvin kypsät avokadot esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja sokerit ja anna käydä tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutama tippa vihreää elintarvikeväriä, jos haluat väristä syvemmän. Levitä avokadotahna kakun päälle.

Yksi annos sisältää 228 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":107,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":103},"weight":{"fat":11.67,"alcohol":0,"protein":4.32,"carbohydrates":25.22,"saturated_fat":1.62,"sugar":20.01,"fibre":2.54,"salt":0.46},"percent_raw":{"fat":0.4707152500942824,"alcohol":0,"protein":0.0773513542313071,"carbohydrates":0.45193339567441054},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":228,"weight":65.84,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":83.93},"item_type":"recipe","recipe_id":1024786,"servings":12}}

 
Sulje