Ladataan... Ladataan...

Artisokkapallerot tomaattipedillä ja riisillä

Valmistusaineet 6:lle
1 kpl kananmuna
1 kpl valkosipulinkynsi
0.5 dl persiljasilppua
400 g säilöttyjä artisokansydämiä
2 viipale (2dl) kuivahkoa leipäraastetta
1 rkl sitruunamehua
1 dl parmesaaniraastetta
1 kpl sipuli pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
1.5 rkl tinjaminoksaa
1 kpl laakerinlehti
1 dl valkoviiniä
5 kpl tomaattia
6 dl tummaa riisiä
Valmistusohjeet

1. Soseuta muna, valkosipuli ja persilja tehosekoittimessa. Lisää joukkoon hyvin valutetut (purista kaikki nesteet vaikka käsin) artisokansydämet ja soseuta karkeaksi massaksi (tähän tarvitaan vain pari tehosekoittimen pyöräitystä).

2. Lisää joukkoon leipäraaste, sitruunamehu, parmesaaniraaste (ja hienonnettu parmankinkku, jos haluat) ja käytä tehosekoitinta vielä hetki niin, että saat tasaisen massan.

3. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja lado ne uunivuokaan tomaattipedille. Kypsennä uunissa 225 asteen lämmössä 10 minuuttia.

Tuoretomaattikastike:

1. Kuullota sipuli pannussa oliiviöljyssä pehmeäksi, lisää tinjaminoksat ja laakerinlehti, valkoviini ja tomaatit (kalttaa kuori ja pilko ensin). Mausta suolalla ja sokeilla ja ripauksella chiliä.

2. Keitä hetki niin, että tomaatit hajoavat pannussa.

Tarjoa tumman riisin kera.

Yksi annos sisältää 335 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":130,"alcohol":12,"protein":38,"carbohydrates":155},"weight":{"fat":14.2,"alcohol":1.7,"protein":9.3,"carbohydrates":38.3},"percent":{"fat":39,"alcohol":4,"protein":11,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":335,"weight":63.5,"percent":100}}}