Ladataan... Ladataan...

Aprikoosi-viikunanokareet

Valmistusaineet 8:lle
80 g (10 kpl) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
70 g (4 kpl) kuivattuja pehmeitä viikunoita
0.5 dl hasselpähkinöitä
1 kpl kananmunan valkuainen
0.75 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
0.5 tl omenaviinietikkaa
Valmistusohjeet

Leikkaa aprikoosit ja viikunat kuutioiksi ja rouhi pähkinät karkeaksi. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja viinietikka. Sekoita lusikalla nostaen hedelmäpalat ja pähkinärouhe vaahdon joukkoon. Nosta kahdella teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Annos mahtuu yhdelle pellille, nokareet eivät leviä. Paista ensin uunin keskiosassa 125 asteessa noin 20 minuuttia ja sen jälkeen 40–45 minuuttia 80–50 asteessa.

Yksi annos sisältää 104 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":2.6,"alcohol":0,"protein":1.7,"carbohydrates":18.7},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":71},"total":{"kcal":103,"weight":23,"percent":100}}}