Ladataan... Ladataan...

Appelsiinijogurttikakku

Valmistusaineet 10:lle
5 kpl kananmunia
20 g makeutusainetta (Canderel)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Reseptin osa 2
5 kpl liivatelehtiä
2 dl kuohukerma (rasvaa 35%)
1 kpl appelsiini kuorittuna
1 dl appelsiinitäysmehua
6 tl sitruunatahnaa (lemon curd)
0.5 dl sokeria
500 g turkkilaista jogurttia
Reseptin osa 3
3 tl sitruunatahnaa (lemon curd)
100 g maitosuklaata
2 kpl appelsiineja kuorittuna
2 dl kuohukerma (rasvaa 35%)
Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.

Vaahdota munat ja makeutusaine (20g makeutusainetta vastaa 2dl sokeria). Lisää jauhoseos joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Laita pelti uuniin ja kypsennä kakkupohjaa noin 15 minuuttia.

Leikkaa valmiista torttulevystä kaksi irtopohjavuoan kokoista levyä. Aseta toinen vuuan pohjalle.

Valmista täyte. Kuori appelsiini ja leikkele viipaleet saksilla paloiksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan kuumaan vesitilkkaseen. Sekoita liivateseos appelsiinimehuun. Sekoita appelsiinimehu ja appelsiinipalat jogurttiin. Lisää sokeri ja sitruunatahna sekä lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Aseta päälle toinen kakkulevy ja anna hyytyä yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta, kuorruta se kermavaanhdolla ja korista kalvottomiksi leikatuilla appelsiiniviipaleilla ja suklaalla.

Vinkki

Makeutusaineen voi korvata sokerilla (20g makeutusainetta vastaa 2dl sokeria).

Jos et omista irtopohjavuokaa voi kakun tehdä tällä tavalla uunipellillä käyttäen apuna leivinpaperia.

Yksi annos sisältää 425 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":245,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":137},"weight":{"fat":26.7,"alcohol":0,"protein":10.4,"carbohydrates":33.6},"percent":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":425,"weight":70.7,"percent":100}}}