Ladataan... Ladataan...

Appelsiini-papusalaatti

Valmistusaineet 2:lle
250 g Valkoisia papuja vedessä
50 g Punasipuli
50 g Vihreä papu, keitetty
150 g Appelsiini, kuorittu
100 g Lehtisalaatti
KASTIKE:
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
1 rkl Appelsiinitäysmehu
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
1 rkl Rypsiöljy
Ohjeet

Suikaloi tai leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kastike ja kaada se sipulisuikaleiden ja valutettujen papujen päälle. Anna marinoitua hetki.

Kiehauta ja jäähdytä vihreät pavut. Leikkaa kuorittu appelsiini viipaleiksi. Revi huuhdotut salaatinlehdet kahdelle lautaselle. Levitä päälle vihreät pavut ja appelsiiniviipaleet sekä viimeksi marinoituneet pavut ja sipulit. Lisää joukkoon rypsiöljy.

Vinkki

Salaatti sopii hyvin evääksi. Lisää se eväsastiaan päinvastaisessa järjestyksessä eli pohjalle pavut ja sipulit, vihreät pavut ja appelsiiniviipaleet ja pinnalle salaatinlehdet. Salaatti pysyy rapeana ja raikkaana.

Yksi annos sisältää 236 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":69,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":127},"weight":{"fat":7.17,"alcohol":0,"protein":9.46,"carbohydrates":29.8,"saturated_fat":0.41,"sugar":9.2,"fibre":3.12,"salt":1.6},"percent_raw":{"fat":0.29128337229394413,"alcohol":0,"protein":0.17074873385573158,"carbohydrates":0.5379678938503243},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":235,"weight":60.760000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":331.2},"item_type":"recipe","recipe_id":1023790,"servings":2}}

 
Sulje