Ladataan... Ladataan...

Ananastuulihatut

Valmistusaineet 20:lle
100 g Flora Kevyt Culinesse
2 dl Vesi
1.5 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauho
3 kpl Kananmuna, kuoreton
TÄYTE:
100 g Vispi 20 % kerma
250 g Maitorahka rasvaton
1 tlk Eldorado Ananasmurska ananasmehussa
0.5 rkl Vaniljasokeri
4.5 tl Sokeri
2 rkl Basilika, tuore
Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Kiehauta rasva ja vesi kattilassa.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja jatka vatkaamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.

Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Nosta taikinasta kahdella lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske.

Anna jäähtyä.

Vatkaa vispi täytettä varten. Yhdistä rahkaan.

Valuta ananas huolellisesti ja sekoita joukkoon. Makeuta.

Hienonna basilka hyvin hienoksi joukkoon.

Halkaise jäähtyneiden leivonnaisten ”hattu” ja täytä ananasrahkalla.

Vinkki! Voit makeuttaa täytteen myös keinotekoisesti. 2 rkl sokeria tuo kokonaisuuteen hieman alle 100 kcal, sama määrä esimerkiksi Steviaa vastaa noin 9 kcal.

Yksi annos sisältää 77 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":4.2,"alcohol":0,"protein":3.3,"carbohydrates":5.5},"percent_raw":{"fat":0.5188900276484208,"alchohol":0,"protein":0.18012505602753306,"carbohydrates":0.3009849163240462,"alcohol":0},"percent":{"fat":52,"alchohol":0,"protein":18,"carbohydrates":30,"alcohol":0},"total":{"kcal":77,"weight":13,"percent":100}}}

 
Sulje