Ladataan... Ladataan...

Ananaksella ja limetillä maustettu kanakeitto

Valmistusaineet 8:lle
1000 g Broileri kokonainen, nahkoineen
6 tl Rypsiöljy
1 tl Ruokasuola
1 rkl Paprikajauhe
1 tl Kumina
1 tl Chilipippuri, jauhettu
1 kpl Sipuli
14 dl Vesi
1 tlk Ananaspalat ananasmehussa
1 kpl Lime
3 kpl Kanaliemikuutio
4 kpl Peruna, punnittu kuorineen
1 kpl Paprika punainen
375 g Kirsikkatomaatti
PÄÄLLE:
2 kynsi Valkosipuli
5 rkl (silputtu) Persilja, tuore
3 dl Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
Valmistusohjeet

Revi broileri paloiksi (tai käytä paloiteltuja rintafileitä, valmiita suikaleita tai broilerin koivista revittyjä paloja. Voit myös käyttää valmista grillibroileria. Se kannattaa lisätä keittoon kuitenkin vasta aivan lopuksi), poista nahka.

Paista liha suuressa padassa öljyssä, lisää loppuvaiheessa mausteet sekä kuorittu ja paloiteltu sipui. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.

Lisää vesi, ananaspalojen mehu, 1 limetin mehu (raasta kuori myöhempää käyttöä varten) sekä kanaliemikuutiot.

Kuori ja paloittele joukkoon perunat, paloittele sekaan myös paprika.

Anna kiehua kannen alla noin 15 minuutin ajan.

Lisää puolitetut kirsikkatomaatit sekä ananaspalat. Keitä vielä 5 minuutin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Sekoita kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, persilja, limetin kuoriraaste ja ranskankerma keskenään.

Tarjoa keiton kera.

Yksi annos sisältää 388 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":216,"alcohol":0,"protein":110,"carbohydrates":62},"weight":{"fat":21.4,"alcohol":0,"protein":24.5,"carbohydrates":13.7},"percent_raw":{"fat":0.5573185293380601,"alchohol":0,"protein":0.28362260496270536,"carbohydrates":0.15905886569923458,"alcohol":0},"percent":{"fat":56,"alchohol":0,"protein":28,"carbohydrates":16,"alcohol":0},"total":{"kcal":388,"weight":59.599999999999994,"percent":100}}}

 
Sulje