Ladataan... Ladataan...

Alsacelainen hedelmätorttu

Valmistusaineet 4:lle
125 g Margariinia
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
3.5 dl vehnäjauhoja
0.25 tl suolaa
Täyte:
2 kpl Omenoita
4 kpl kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.25 tl kanelia
2 dl kevytkerma 10 % rasvaa, vähälaktoosinen
Valmistusohjeet

Käytä joko 125 g voita tai margariinia. Omenat voit korvata tummilla luumuilla.

Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä vaahtoon muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi.
Siirrä taikina työpöydälle ja vaivaa sitä noin viisi minuuttia, eli kunnes se on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja pane se viileään lepäämään pariksi tunniksi. Ota taikina huoneenlämpöön tunti ennen leivontaa.
Voitele halkaisijaltaan 26-senttinen torttuvuoka. Kauli taikina kiekoksi ja vuoraa sillä vuoka reunoja myöten.
Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko ne neljään osaan. Jos käytät luumuja, puolita ne ja poista kivet. Asettele hedelmäviipaleet taikinalevylle kehän muotoisesti. Kypsennä torttua 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Yhdistä sillä aikaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää joukkoon kerma. Kaada seos hedelmälohkoille ja jatka kypsentämistä 35 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä.

Vinkki

Voit käyttää pohjaksi 500 grammaa kaupan pakastemurotaikinaa.

Yksi annos sisältää 766 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":343,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":373},"weight":{"fat":37.7,"alcohol":0,"protein":12.3,"carbohydrates":92.4},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":766,"weight":142.4,"percent":100}}}