Ladataan... Ladataan...

Allun kuhapatee

Valmistusaineet 5:lle
500 g Kuhafilee
1.5 dl Tilli, tuore
1.5 dl Basilika, tuore
1.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Viherpippuri
0.5 tl Rosepippuri
1 tl Mustapippuri
2 g Kananmuna
200 g Becel Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.5 rkl Juokseva original kasviöljyvalmiste
Valmistusohjeet

Paloittele kalafileet ja pätki yrtit. Lisää ne ja mausteet, munat ja kevytruoka monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittajaan. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

Kaada seos kahteen pienehköön voideltuun vuokaan (tai yhteen isompaan vuokaan, silloin kypsennys kestää vähän pidempään). Tasoita pinta ja kypsennä noin 50 minuuttia 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla vesihauteessa (kaada isoon vuokaan tai uunipannulle kuumaa vettä ja nosta vuoat siihen).

Anna pateen vetäytyä hetki ennen kumoamista. Voit tarjota pateen myös suoraan keraamisesta vuoasta.

Patee maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Vinkki

Voit käyttää valmistukseen myös muuta kalaa. Huomioi silloin kalan rasvaprosentti. Kuha on vähärasvainen kala.

Yksi annos sisältää 109 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":69,"carbohydrates":8},"weight":{"fat":3.5,"alcohol":0,"protein":17.1,"carbohydrates":2},"percent_raw":{"fat":0.29407906597384487,"alchohol":0,"protein":0.6321762020913166,"carbohydrates":0.07374473193483853,"alcohol":0},"percent":{"fat":29,"alchohol":0,"protein":63,"carbohydrates":7,"alcohol":0},"total":{"kcal":110,"weight":22.6,"percent":100}}}

 
Sulje