Käytä timjamina tuoreita timjaminoksia (5g vastaa noin kahta oksaa.)
Ahvenet:
Tee suomustettuihin ja perattuihin ahveniin muutamia viiltoja pintaan. Valele sitruunamehulla ja sivele öljyllä. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu tai tasainen grillilevy todella kuumaksi. Ripottele ahvenien pinnalle suolaa makusi mukaan. Pane kalat kuumalle pannulle tai grilliin ja paahda ne kauniin ruskeiksi. Jälkikypsennä tarvittaessa kuumassa, 200-asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Voit paahtaa samaan tapaan siikafileetä, pieniä siikoja tai lohta.
Ratatouille:
Kuumenna öljy ja kuullota siinä kasvikset ja sipulit.
Lisää mausteet ja anna hautua kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
Ota timjami ja laakerinlehti ruoasta ja sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa.
Tarjoa kuumana, haaleana tai kylmänä.