Ladataan... Ladataan...

Agriborgin suussasulava lehtikaalipiirakka

Valmistusaineet 6:lle
125 g Voi
2 dl Täysjyvävehnäjauho, Sunnuntai, Raisio
1.5 dl Grahamjauho
1 rkl Rypsiöljy, kylmäpuristettu
2 rkl Vesi
Täyte
250 g Lehtikaali
5 dl Kasvisliemi, laimennettu
4 kpl Kananmuna
1 kpl Kasvisliemikuutio
2 dl Maito, kevytmaito, 1,5% rasvaa
2 dl Kerma, vispikerma, 38% rasvaa, vähälakt., isk
Valmistusohjeet

Valmista piirakkataikina ensin. Sekoita jauhot keskenään ja tee jauhoista ja voista tasaista taikinaa sormilla nyppien. Lisää taikinaan rypsiöljy ja kaksi rkl vettä. Anna taikinan seistä kylmässä vähintään tunnin.
Pese lehtikaali ja revi lehdet irti varresta. Valmista 0,5l kasvislientä kattilassa. Kun kasvisliemi kiehuu, lisää joukkoon lehtikaali ja keitä noin 5 min. Siivilöi ja valmista lehtikaalista veitsellä suurehkoa haketta.
Vispaa munat kevyesti. Lämmitä maito, lisää siihen kasvisliemikuutio ja sekoita. Lisää lämmin maitokasvisliemi ja kerma vispattujen munien joukkoon. Mausta basilikalla ja mustapippurilla.
Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Ota piirakka uunista ja levitä lehtikaali piirakkapohjan päälle. Kaada munamaitokermaseos lehtikaalin päälle. Laita piiras takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 30 min. kunnes piirakan täyte on kovettunut.
Tarjoile piirakka lämpimänä lounaana salaatin kera.

Vinkki

Käytin tuoretta basilikaa mausteena ja piirakasta tuli todella herkullista! Sopii hyvin tarjoiltaaksi lounaana salaatin kera.

Yksi annos sisältää 489 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":338,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":37.4,"alcohol":0,"protein":12.9,"carbohydrates":24.5},"percent":{"fat":69,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":20},"total":{"kcal":488,"weight":74.8,"percent":100}}}