Ladataan... Ladataan...

Äyriäissalaatti

Valmistusaineet 2:lle
300 g Ohutta, tuoreen, vihreän parsan vartta tai 6 kpl sokeriherneen palkoja
0.3 kpl (keskik.) pientä purjoa
4 dl Valmista äyriäislajitelmaa
1 kpl Gourmet-salaattisekoitusta
6 g punaisia tai keltaisia kirsikkatomaatteja
0.5 kpl limettiä
Kastike
1 rkl vettä
1 kpl kananmunan keltuaista
0.5 dl sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu)
0.5 dl öljyä
0.25 tl suolaa
0.25 dl sokeria
0.25 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet

Höyrytä kuoritut ja siistityt parsanvarret kypsiksi kattilassa. Höyrytä myös herneenpalot, mikäli käytät niitä.
Suikaloi pesty purjo pieneksi ja pese tomaatit. Leikkaa limetti viipaleiksi.
Kokoa salaatti rasiaan ja valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään.
Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen ruokailua, purista päälle vielä limettimehua ja rouhi halutessasi sekaan mustapippuria. Nauti tuoreen sämpylän tai leivän kanssa.

Yksi annos sisältää 424 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":248,"alcohol":0,"protein":98,"carbohydrates":78},"weight":{"fat":27.2,"alcohol":0,"protein":24.3,"carbohydrates":19.3},"percent_raw":{"fat":0.5836070645832325,"alchohol":0,"protein":0.23195021787485734,"carbohydrates":0.18444271754191002,"alcohol":0},"percent":{"fat":58,"alchohol":0,"protein":23,"carbohydrates":18,"alcohol":0},"total":{"kcal":424,"weight":70.8,"percent":100}}}

 
Sulje