Ladataan... Ladataan...

Äyriäis-nuudelikeitto eli laksa

Valmistusaineet 4:lle
150 g sokeriherneitä
1 kpl sipuli
0.5 kpl (keskikok.) purjosipulia
100 g täysjyvänuudeleita
1 kpl (keskikok.) punainen paprika
115 g säilykeherkkusieniä
100 g ituja
4 dl kevyttä kookosmaitoa
180 g katkarapuja
200 g sinisimpukoita
Reseptin osa 2
1 kpl kasvisliemikuutio
5 kynsi valkosipulinkynsiä
2 tl inkivääritahnaa
2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta (Thai)
6 cl limetin mehua
2 tl sokeria
1.2 l vettä
Valmistusohjeet

Keitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Laita veteen kasvisliemikuutio ja kalakastike. Lisää joukkoon mausteet ja sokeri sekä kasvikset siinä järjestyksessä kuin kypsyminen vaatii. Lisää katkaravut ja simpukat (pakaste tai tölkki) ja keitä noin 4-5 minuuttia. Lisää nuudelit ja keitä muutama minuutti kypsiksi. Lisää kevyt kookosmaito ja anna lämmetä, ei tarvitse kiehua enää. Lopuksi voit lisätä vielä 1-3 ruokalusikallista limetin mehua.

Vinkki

Voit laittaa ruokaan soijakastiketta jos kaipaat lisää suolaisuutta.

Keittoa ei tarvitse kypsyttää kauan, sillä kasvikset saavat olla rapsakoita.

Yksi annos sisältää 311 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":90,"alcohol":0,"protein":99,"carbohydrates":122},"weight":{"fat":9.7,"alcohol":0,"protein":23.8,"carbohydrates":29.4},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":311,"weight":62.9,"percent":100}}}