Ladataan... Ladataan...
Kiloklubin jäsenmäärä: 220201

Punajuuri-vuohenjuusto-laatikko

Valmistusaineet 6:lle
1.5 dl ohrasuurimoita
6 kpl sipuli
1 kpl perunoita
1 rkl öljyä
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl suolaa
100 g Ruokakerma, rasvaa 15%, hyla, valio
600 g punajuuria
2 dl ruokakermaa (rasvaa 10 %)
12 kpl salaatinlehtiä
6 viipale täysjyväleipää
6 tl margariinia (60% rasvaa)
Valmistusohjeet

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä myös punajuuret kypsiksi, kuori ja raasta ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori perunat, ja raasta ne. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota siinä sipulia 3–5 minuuttia.

Yhdistä suurimot, raasteet ja sipuli. Sekoita juusto, hunaja ja mausteet kermaan ja kaada seos muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

Voitele vuoka, kaada punajuuriseos siihen ja siirrä 175-asteiseen uuniin paistumaan noin 45 minuutiksi.

Tarjoa lehtisalaatin ja leivän kanssa.

Vinkki

Voit käyttää ruokaan vihannesosastolla myytäviä valmiiksi keitettyjä punajuuria tai punajuuri-perunasosetta.

Yksi annos sisältää 427 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":183,"alcohol":0,"protein":58,"carbohydrates":186},"weight":{"fat":19.9,"alcohol":0,"protein":14.3,"carbohydrates":45.5},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":43}}}