Ladataan... Ladataan...
Kiloklubin jäsenmäärä: 220719

Mummon lihasoppa

Valmistusaineet 4:lle
500 g naudan keittolihaa (rintaa, kylkeä, etuselkää tai lapaa)
1 l kylmää vettä
1.5 tl suolaa
1 kpl sipuli
1 tl maustepippureita
2 kpl laakerinlehtiä
2 kpl porkkanoita
150 g lanttua
1 g selleriä
50 g palsternakkaa
5 kpl perunoita
1.5 dl hienonnettua persiljaa
4 tl margariinia (rasvaa 60%)
4 viipale ruisleipää
Valmistusohjeet

Laita lihapala, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lohko sipuli ja lisää se pippurien ja laakerinlehtien kanssa kattilaan. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 1 1/2–2 tuntia.

Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Laita perunat odottelemaan kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.
Kun liha on kypsää, nosta se pois kattilasta ja anna hiukan jäähtyä. Lisää paloitellut juurekset liemeen kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää sitten perunat. Keitä 10 minuuttia.

Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää palat keittoon. Hauduta keittoa, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.



Vinkki

Luusta irtoaa keittoon makua. Jos et löydä luullista lihaa, lisää soppaan 1–2 lihaliemikuutiota.

Yksi annos sisältää 352 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":103,"alcohol":0,"protein":120,"carbohydrates":129},"weight":{"fat":11.3,"alcohol":0,"protein":29.5,"carbohydrates":31.7},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":37}}}