Ladataan... Ladataan...

Juureskeitto

Valmistusaineet 6:lle
400 g palsternakkaa
200 g porkkanaa
2 kpl keskikokoisia sipuleita
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl hunajaa
1 kpl valkosipulinkynsi
1 l kasvislientä
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
400 g perunoita
1 dl ruokakermaa (rasvaa 10 %)
Reseptin osa 2
0.5 dl ruohosipulia
1 dl raejuustoa
50 g kylmäsavuporoa rouheena
2 viipale paahtoleipää
Valmistusohjeet

Kuori ja leikkaa palsternakat, porkkanat, perunat ja sipulit lohkoiksi. Tee porkkanoista pienempiä lohkoja, koska ne kypsyvät hitaasti. Kuumenna rasva kattilassa. Kuullota siinä palsternakat, porkkanat ja sipulit (noin viisi minuuttia). Lisää hunaja ja puristettu valkosipulinkynsi. Kaada kasvisliemi kattilaan. Lisää perunat ja anna keiton kiehua kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.

Soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittajalla. Lisää kerma. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Valmista keiton pinnalle tuleva mausteseos. Hienonna ruohosipuli, ja yhdistä se raejuuston ja savupororouheen kanssa seokseksi. Jaa keitto annoskulhoihin. Nosta annosten päälle pala paahdettua leipää, ja lusikoi leivälle raejuustoseosta.

Yksi annos sisältää 223 kcal
0.65 0.35 Hiilihydr. Rasva Proteiini Alkoholi {"energy_split":{"kcal":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":112},"weight":{"fat":8.1,"alcohol":0,"protein":8.8,"carbohydrates":26.9},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":50}}}