Ladataan... Ladataan...
Kiloklubin jäsenmäärä: 220120

Helppo gluteeniton leipä

Valmistusaineet 12:lle
2 kpl kananmunia
0.5 dl kauraleseitä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl rouhittuja pellavansiemieniä
0.5 dl luontaisesti gluteenitonta soyolk-soijajauhoa
1 rkl siirappia
2 rkl oliiviöljyä
35 g tattarijauhoja
0.5 dl karkeita maissijauhoja
2 dl karkeita riisijauhoja (farina, gluteeniton)
1 dl kaurahiutaleita
0.5 dl sokerijuurikaskuitua (reformi fibrex, gluteeniton)
0.5 dl perunakuituvalmistetta (semper, gluteeniton)
1 tl suolaa
4 dl vettä
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset 2 kulhoa, 2 isoa lusikkaa sekoittamiseen, leivinpaperia ja n. 40x50 cm reunallisen uunivuoan.

Kiehauta 2 dl vettä.
Kaada kiehuva vesi taikinakulhoon. Lisää siirappi. Sekoita.

Lisää 2 dl kylmää vettä, suola, kananmunat ja öljy. Sekoita.

Lisää perunakuitu, sokerijuurikaskuitu, kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe. Sekoita.

Anna turvota 10-20 min.

Sekoita muut kuivat aineet toisessa kulhossa, mutta jätä vielä kauralese pois. Sekoita sitten kuivat aineet turvonneeseen taikinaan. Levitä lusikalla tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle kauraleseet.

Anna kohota noin 10 min lämpimässä paikassa. Jos taikina näyttää kulhossa liian tiiviiltä lusikalla levitettäväksi, niin lisää vähän vettä.

Paista 12-17 min 250 asteessa. Leikkaa valmis leipä 12 palaan.

Vinkki

Voit muuttaa halutessasi riisijauhon, maissijauhon ja tattarijauhon suhdetta, kun kokonaismäärä pysyy samana.

35g tattarijauhoja = 0,5 dl.

Perunakuidun voit korvata perunamuusijauheella (laita taikinan silloin hieman enemmän vettä) tai valmiilla muusilla.

Jos uunipeltisi on isompi tulee leivästä ohuempi ja näin ollen paistoaika on hieman lyhyempi.

Yksi annos sisältää 124 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":68},"weight":{"fat":4.4,"alcohol":0,"protein":4.3,"carbohydrates":17.1},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":55}}}