Ladataan... Ladataan...

Väritä ruokapäiväkirja mausteisella juurescurrylla

Kalorilaskuri kiittää, kun ruokavalio sisältää paljon kasviksia. Kotimaiset juurekset ovat ekologista kausiruokaa, ja niitä kannattaa opetella käyttämään monipuolisesti. Laihdutus ei muutu ankeaksi, kun lautaselta löytyy runsaasti värejä ja pirteitä mausteita.

Tämä mehevä juureshöystö maustuu aasialaisittain chilillä, inkiväärillä ja kookosmaidolla. Mausteinen juurescurry sopii hyvin myös flunssan karkottajaksi tai muuten vain kylmiä syyspäiviä lämmittämään.

Juurescurry

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
puolikas chili
2 rkl tomaattisosetta
1–2 rkl mietoa currytahnaa
800 g juureksia valinnan mukaan: juuriselleriä, porkkanaa, kyssäkaalia, mustajuurta, maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tlk kokonaisia tomaatteja
1 limetin mehu
2–2 ½ dl kookosmaitoa (tai ruokakermaa)
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
runsaasti tuoretta lehtipersiljaa

1. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna peukalonpään kokoinen pala inkivääriä. Paloittele maustepaprika. Kuori ja lohko juurekset.
2. Kuumenna tilkka öljyä tilavassa paistokasarissa tai vokkipannulla. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili. Lisää tomaattisose ja currytahna. Kuumenna muutaman minuutin ajan.
3. Lisää loput kasvikset ja kuumenna kevyesti käännellen. Kaada joukkoon tölkkitomaatit ja limetinmehu. Hauduta, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kypsymisaika määräytyy juuresten mukaan ollen noin 20 minuuttia.
4. Lisää kookosmaito ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa lisäkkeenä.