Ladataan... Ladataan...

Värikäs vaihtoehto kinkulle: helppo kasvisterriini

Tämä helppo ja kevyt resepti tuo joulupöytään jotakin uutta mutta ei silti unohda perinteisiä joulun makuja.

Linssi-juuresterriini

3 palsternakkaa (400 g kuorittuina)
3 porkkanaa (300 g kuorittuina)
1 kotimainen omena (100 g)
100 g punaisia linssejä (1 ½ dl)
vettä, suolaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tlk (150 g) ranskankermaa
½ tl jauhettua inkivääriä
aavistus jauhettua muskottia
½ tl jauhettua maustepippuria
¼ tl suolaa
1½ dl mozzarellajuustoraastetta
koristeeksi
tuoretta timjamia tai korianteria

1. Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat. Lisää porkkanaviipaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 5 min ja lisää joukkoon palsternakkaviipaleet. Keitä edelleen 5 min ja valuta juurekset.
2. Kuori omena, poista siemenkota, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 min. Valuta linssit.
3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla ja voitele sisäpinnat öljyllä. Mausta ranskankerma inkiväärillä, muskotilla, maustepippurilla ja suolalla.
4. Asettele vuoratun vuoan pohjalle kerros palsternakkaviipaleita kauniisti limittäin. Lusikoi päälle puolet maustetusta ranskankermasta ja ripottele ½ dl juustoraastetta.
5. Jatka lisäämällä puolet linsseistä sekä loput palsternakka- ja kaikki omenaviipaleet. Lusikoi päälle loput maustetusta ranskakermasta sekä ½ dl juustoraastetta, sitten loput linssit ja vielä ½ dl juustoraastetta.
6. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi porkkanaviipaleet limittäin ja voitele pinta öljyllä. Kypsennä juures-linssiterriiniä uunissa tunnin ajan.
7. Jäähdytä terriini vuoassaan ja kumoa tarjolle. Poista leivinpaperi ja koristele terriini tuorein yrtinoksin. Voit leikata sen valmiiksi annospaloiksi lautasille.  Maukkainta terriini on lämmitettynä.