Ladataan... Ladataan...

Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsapaistos

Helppo ja nopea paistos on kalorilaskurin vaihtoehto kasvispiirakalle.

Ruokapäiväkirja ilahtuu kasviksista ja tämä paistos sopii hyvin myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Nauti salaatin kanssa lounaaksi tai tarjoa vaikka illanistujaisissa. Kalorilaskuri pysyy aisoissa ja valmista tulee alle vartissa!

Kesäkurpitsapaistos

4 munaa                                                                    
1 tl suolaa

1–2 tl yrttimaustesekoitusta
2 rkl vettä
Täyte
½ pieni kesäkurpitsa
½ paprika
1 pieni sipuli
oliiviöljyä
100–150 g fetajuustoa
rouhittua mustapippuria
1 dl silputtua basilikaa

1. Riko munat ja sekoita ne kevyesti suolan, yrttimausteen ja nesteen kanssa.
2. Raasta kesäkurpitsa ja sipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
3. Paista kasvikset pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon fetapalat ja basilika, kun kasvikset ovat lähes kypsiä. Mausta mustapippurilla.
4. Kaada munakasmassa täytteen päälle pannulle ja anna ruuan hyytyä vielä 5 minuuttia. Käännä ympäri.
5. Silppua päälle halutessasi vielä tuoretta basilikaa ja tarjoa salaatin kanssa.

Resepti: Kiira Renko

Kuva: Arto Vuohelainen