Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-avokadokeitto

Avokadolisuke lusikoidaan keiton joukkoon lopuksi.

Tomaatti-avokadokeitto (4 annosta, 423 kcal / annos)

8 kypsää tomaattia
6–8 öljyyn säilöttyä, grillattua paprikapalaa (löytyy useimpien, isojen kauppojen säilykehyllyltä)
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
kasvisöljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1/2 dl sitruunan mehua
1 kypsä avokado

lisuke
2 avokadoa
4–5 kirsikkatomaattia
1/2 dl limetin mehua
1 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl silputtua salottisipulia
ripaus sokeria
2 rkl silputtua lehtipersiljaa tai basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

1. Ota paprikat öljystä siivilään ja valuta ne kunnolla, jotta niihin jäisi mahdollisimman vähän öljyä. Pilko paprikat, tomaatti, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne teflonpannussa.

2. Kaada kasvikset kattilaan ja lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia ja mausta sitruunamehulla. Lisää sekaan avokadon hedelmäliha ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

3. Valmista lisuke. Pilko avokadot ja kirsikkatomaatit. Lisää sekaan loput ainekset ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa keiton kanssa.

Valmistusaika: 45 minuuttia