Ladataan... Ladataan...

Tofua ja raikkaita juomia thaimaalaisittain

Tofu sisältää runsaasti proteiinia ja vähän tyydyttyneitä rasvahappoja. Se sopii hyvin thai-ruokiin.

Sitruunamarinoitu seesamitofu (4 annosta, 170 kcal / annos)

1 pkt (250 g) maustamatonta tofua
marinadi
2 rkl seesamiöljyä (paahdettua) tai rypsiöljyä
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
lisäksi
½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl jauhettuja vihreitä teelehtiä

1. Viipaloi tofu. Yhdistä marinadin ainekset kannellisessa rasiassa. Lisää tofu ja ravistele rasiaa kansi päällä niin, että marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan tai muutama tunti jääkaapissa.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista siinä marinoidut tofuviipaleet kauttaaltaan kauniin värisiksi ja rapeiksi.
3. Yhdistä laakealla lautasella seesaminsiemenet ja teelehdet. Kierittele vastapaistetut tofuviipaleet heti seoksessa. Tarjoa tofu runsaan salaatin kanssa. Valuta paistetuille tofuille halutessasi tilkka seesamiöljyä mausteeksi.
Valmistusaika 15 min + marinointi 1–2 t

Vinkki!
Paahdettu seesamöljy on vaaleaa sessamiöljyä maistuvampaa. Se kestää paistamista, mutta älä anna sen kuumentua liikaa, jottei se muutu ikävän hajuisksi. Paistamisessa voi käyttää myös rypsiöljyä.

Vesimeloni-inkivääricooler (4 annosta, 66 kcal / annos)

500 g vesimelonia (punnittu ilman kuoria)
2 keltaista tai vihreää kiiviä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1. Kuori ja paloittele vesimeloni ja siirrä se korkeareunaiseen kulhoon tai tehosekoittimeen.
2. Kuori ja paloittele kiivit. Lisää ne ja inkivääri kulhoon.
3. Soseuta tasaiseksi. Kaada laseihin.
Valmistusaika 10 minuuttia


Banaanipyörre (4 annosta, 70 kcal / annos)

2 kypsää banaania
1½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl silputtua tuoretta minttua

1. Kuori ja paloittele banaanit  korkeareunaiseen kulhoon tai  tehosekoittimen kannuun.
2. Lisää appelsiini- ja sitruunanmehu sekä minttu.
3. Soseuta tasaiseksi ja kaada laseihin. Jos juoma on liian paksua, ohenna kivennäisvedellä.
Valmistusaika 10 minuuttia