Ladataan... Ladataan...

Taikakeitto tepsii moneen

Herkullisin kasviskeitto saa makunsa punajuuresta, linsseistä ja limestä. Terveellinen herkkuateria on lautasella noin puolessa tunnissa.

Punajuuri-linssikeitto (4 annosta,385 kcal/annos)

2 isoa (250 g) punajuurta
150 g punakaalia
1 iso porkkana
1 pieni sipuli
1 lehtisellerinvarsi
2 isoa valkosipulinkynttä
1 rkl ruokaöljyä kuullottamiseen
1 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
1 rkl cyrrynlehteä tai 2 laakerinlehteä
1 prk (400 g) vihreitä linssejä
1–2 rkl limenmehua
Kuori punajuuret, porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kaikki kasvikset sopiviksi paloiksi ja pane kattilanpohjalle öljyn kanssa.
Kuullota kasviksia muutaman
minuutin ajan. Lisää vesi, pilkotut liemikuutiot ja curryn- tai laakerinlehdet. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Poista lehdet, lisää valutetut ja huuhdotut linssit sekä makusi mukaan limenmehua. Nauti rapean leivän kanssa.

Valmistusaika 30-35 minuuttia.

VIRTAA RAUDASTA

PUNAJUURI on erinomainen raudan lähde ja anemian parantaja. Se myös parantaa vastustuskykyä.

IHO KAUNIIKSI

PORKKANA sisältää beetakaroteenia, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Se taas on välttämätön silmien, ihon ja limakalvojen terveydelle.

TURVOTUS KURIIN

LEHTISELLERI on hyvä nesteenpoistaja. Ja hiphei, sellerin pureskelu kuluttaa enemmän energiaa kuin, mitä kasviksesta saa.

PAREMPAA VALKUAISTA

LINSSIT sisältävät runsaasti valkuaisaineita, kivennäisaineita ja rautaa. Ne ovat myös hyvä B-vitamiinin lähde.

LISÄÄ VASTUSTUSKYKYÄ

PUNAKAALI, kuten muutkin kaalikasvit, ovat hyviä C-vitamiininlähteitä. Kaalin antioksidantit suojaavat myös flunssalta ja stressiltä.