Ladataan... Ladataan...

Superterveellinen herkkupäivä: helpot pähkinä-taatelipallot

Laihdutus kompastuu monilla epäterveellisiin herkkuihin. Makeanhimon voi kuitenkin taltuttaa terveellisemminkin, kuten esimerkiksi näillä taateleista ja pähkinöistä tehdyillä makeisilla, jotka varmasti kelpaavat paatuneimmallekin sokerihiirelle.

Pehmeistä taateleista ja rouskuvista pähkinöistä syntyy käden käänteessä terveellisiä makeisia, jotka sopivat hyvin myös laihduttajan ruokavalioon. Energiaa näissä palleroissa on melko runsaasti, mutta kalorilaskuri ilahtuu pähkinöiden proteiinista ja rasvahapoista sekä kuivattujen taateleiden ja marjojen kuitupitoisuudesta.

Kuivatut taatelit ovat hyvä pohja kotitekoisille makeisille, sillä niissä on todella makea, suorastaan toffeinen maku. Sokerin lisäksi taatelit sisältävät kuitenkin myös kivennäisaineita, vitamiineja ja runsaasti kuitua, jota laihduttajan ruokavalioon kannattaa sisällyttää. Näiden palleroiden kohdalla sanat terveellinen ja herkku todella voidaan mainita yhtä aikaa!

Pähkinäiset taatelipallot (4 annosta)

1 ½ dl kivettömiä, kuivattuja, pehmeitä taateleita
1 ½ dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita
1/2 dl keltaisia rusinoita ja kuivattuja marjoja
paahdettuja seesaminsiemeniä tai mantelirouhetta

1. Surauta taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
2. Rouhi pähkinät veitsellä pieneksi ja pilko tarvittaessa kuivatut marjat pienemmiksi.
3. Yhdistä ainekset keskenään ja pyörittele seoksesta pienehköjä palloja. Pyöräytä pallot vielä seesaminsiemenissä tai mantelirouheessa.
4. Nosta leivinpaperin päälle kylmään kovettumaan hetkeksi ennen tarjoilua.


Resepti: Marja Samuli