Ladataan... Ladataan...

Suklaa-mangomousse

kerma ja voi korvataan raikkaalla hedelmäsoseella. Maitotuotteiden puuttumista ei huomaa maussa eikä rakenteessa.

Suklaa-mangomousse (4 annosta, 235 kcal/annos)

100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(125 g) mangososetta (esim. Piltti)
½ tl kanelia
Koristeluun
4 tl mantelirouhetta
marjoja

1. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hiukan.

2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa tasaiseksi.

4. Vatkaa keltuaisia, että rakenne rikkoutuu ja kaada suklaasulan joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

5. Lisää seokseen mangosose ja kaneli.

6. Jaa pieniin annosmaljoihin ja viilennä jääkaapissa ennen tarjoilua.

7. Koristele annokset mantelirouheella.

Valimistusaika 15 minuuttia.