Ladataan... Ladataan...

Sisilialainen kasvishöystö

Vivahteikas lisuke maistuu esimerkiksi riisin korvikkeena kanan kanssa, mutta myös leivän päällä.


Sisilialainen kasvishöystö (6 annosta,120 ckal/annos)

600 g munakoisoa
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
3–4 vartta lehtiselleriä
2 kypsää tomaattia
300 g tomaattimurskaa
1 rkl kapriksia
1 rkl rusinoita
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
1–3 rkl punaviinietikkaa
(1 tl sokeria)
ripaus suolaa
¼ tl rouhittua pippuria

1. Puhdista ja kuutioi kasvikset, kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota munakoisokuutiot öljyssä ja siirrä odottamaan, kuullota sitten öljyssä sipuli ja muut kasvikset.
3. Lisää tomaattimurska, kaprikset, oliivit, rusinat ja munakoisokuutiot ja kypsennä niitä viitisentoista minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
4. Mausta, tarkista maku ja tarjoa lämpimänä lisäkeruokana tai kylmänä alkupalana maalaisleivän (tarvittaessa gluteenittoman) kanssa.

Valmistuaika 30 minuuttia.