Ladataan... Ladataan...

Simpukkapuuro

Terveellinen, kuitupitoinen ja vähäkalorinen puuro sopii aamiaiseksi, lounaaksi ja jälkkäriksi. Sekaan voi hämmentää ihmeellisiä asioita kuten vaikka sieniä tai simpukoita.

Simpukkapuuro (4 annosta, 439 kcal / annos)

1/2 rkl seesamiöljyä
1/2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
0,5 l keitettyä (puuro)riisiä
7,5 dl kuumaa vettä
1/2 kalaliemikuutio
pinnalle:
1/2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 säilykepurkki (200/120 g) simpukoita
2 munaa
1 rkl hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia
tarjoiluun soijakastiketta
1. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Lisää inkivääri ja paista sitä noin minuutti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada kuuma vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja jatka keittämistä, kunnes vedestä ja riisistä muodostuu puuro (noin 20 minuuttia). Sekoita vähän väliä.
2. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla, jotta ne saavat hiukan väriä. Valuta liemi simpukoista. Leikkaa simpukat noin sentin kuutioiksi ja lisää ne puuroon. Kuumenna, kunnes simpukat lämpenevät.
3. Jaa puuro lautasille, riko munat kulhoon, sekoita ja kaada seos annosten päälle. Jos raaka kananmuna ei hokuttele, sen voi jättää pois. Ripottele seesaminsiemenet ja sipuli annosten pinnalle. Tarjoa heti soijakastikkeen kera.
Valmistusaika 30 minuuttia.