Ladataan... Ladataan...

Sienispeltti

Kokeile uutta ja outoa!

Sienispeltti (4 annosta, 395 kcal / annos)

½ pkt (85 g) pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai öljyä
1 tl rosmariinia
3 dl helmispelttiä (esim. Sunspelt)
3 dl omenamehua
1 l kuumaa kanalientä (kuutiosta)
10 g kuivattuja sieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
100 g punakaalia
100 g parmesaanijuustoa
1 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota siinä sipulia ja pekonia 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja rosmariini. Kuullota pari minuuttia.
3. Mittaa speltti pannulle ja paista käännellen minuutin ajan. Lisää mehu ja keitä, kunnes neste haihtuu. Lisää pannulle kanaliemi ja sienet. Peitä keitos kannella ja kypsennä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Leikkaa punakaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Lisää kaali pannulle ja kypsennä vielä 10 minuuttia, sekoita välillä.
4. Raasta juusto ja lisää se hunajan kanssa kuuman speltin joukkoon. Purista sitruunan mehu ruokaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Valmistuaika 45 minuuttia.