Ladataan... Ladataan...

Salaatin ystävälle

Rypsiöljy, lohi ja avokado tuovat salaattiin hyvät rasvahapot, hedelmät ja sipulit runsaasti vitamiineja ja flavonoideja.

Lämmin lohi-avokadosalaatti (4 annosta, 660 kcal /annos)

kastike

6 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 tl roseepippureita
½ tl (ruoko)sokeria

salaattiin
1 punasipuli (120 g)
1 (veri)greippi
2 avokadoa
1 rkl sitruunan mehua
1 ruukku jääsalaattia
400–500 g lohifileetä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
4 rkl kurpitsansiemeniä
4 viipaletta maalaishiivaleipää

1. Mittaa kastikkeen aineet kannelliseen lasitölkkiin, roseepippurit murskattuina. Ravista sekaisin. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulisiivut kastikkeeseen, ravista sekaisin ja anna sipulisiivujen marinoitua vähintään salaatin valmistamisen ajan.
2. Kuori greippi ja leikkaa viipaleiksi. Puolita avokadot, poista siemenet ja nosta hedelmäliha lusikan avulla leikkuulaudalle. Paloittele avokadot ja pirskota päälle sitruunan mehua.
3. Revi salaatinlehdet suoraan lautasille. Valele päälle kastiketta ja kastikkeeseen marinoitua punasipulia. Annostele lautasille greippisiivut ja avokadopalaset.
4. Leikkaa lohifileestä nahkaa vasten vinottain ohuita viipaleita. Kuumenna paistinpannu ja ripottele pohjalle tasaisesti suolaa. Pariloi lohiviipaleita molemmilta puoliltaan noin minuutin ajan. Nosta kuumat lohiviipaleet salaattiannoksiin. Mausta pippurilla.
5. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla pannulla ja ripottele siemenet salaattien päälle. Tarjoa salaatin kanssa paahdettua maalaishiivaleipää.
Valmistusaika 30 minuuttia.