Ladataan... Ladataan...

Ruskistettu kana aprikoosikatiketta

Tuoreiden arpikoosien, valkoviinin, arpikoosihillon ja rakunan yhdistelmä antaa maukkaan kastikkeen kanalle. Nuijimalla kanat ohueksi kysennysaika lyhenee muutamaan minuuttiin.

Anna perusreseptin innoittaa luomaan oma versiosi. Kokeile erilaisia viinejä (tai tuoremehua viinietikkalla maustettuna) ja muita hedelmia ja hilloja.

 

Ruskistettu kana aprikoosikatiketta (1 annos, 260 kcal )

4  broilerin rintafilettä
3/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria (myllystä)
1 rkl jauhoja
1 rkl öljyä
3 rkl valkoviiniä (kuivaa)
1 salottisipuli hienonnettuna
4 tuoretta aprikoosia, kivettömänä ja pitkottuna
2 rkl aprikoosihilloa/marmeladia
2 rkl tuoretta rakunaa hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua)

1. Nuiji rintafileet muovipussissa ohuiksi, noin 1,5 cm paksuisiksi.
2. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
3. Laita jauhot lautaselle ja jauhota fileet. Ravistele ylimääräiset pois.
4. laita öljy pannulle kuumenemaan. Paista fileet keskilämmöllä molemmilta puolilta ruskeiksi, niin että sisus ei ole enää punainen (3-5 min./puoli).
5. siirrä fileet lautaselle ja peitä foliolla.
6. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle viini ja salottisipuli.
7. Nosta vähän lämpöä ja paista kevyesti. Varo polttamasta sipulia.
8. Lisää aprikoosit ja keitä niin kauvan, että hedelmät alkavat pehmentyä ( 2-3 min.)
9. Lisää aprikoorihillo, rakuna ja 1/2 tl suolaa.
10. Lisää fileet pannuun ja lämmitä niitä 1-2 min.
Valmistusaika puoli tuntia.

Tarjoa kvinoan tai tumman riisin ja haudutetun pinaatin kera.