Ladataan... Ladataan...

Puolukkainen uunipuuro

Tästä puurosta saa mukavasti proteiinia, sillä mukana on kananmunaa.

Puolukkainen uunipuuro 4 annosta (183 / annos)

2 dl ruishiutaleita
½ dl mantelirouhetta
¼ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
3 dl kevytmaitoa
1 muna
1 rkl sulatettua voita
1 omena
1 dl puolukoita (pakaste)
1 rkl vaaleaa siirappia tarjoiluun

1. Sekoita kulhossa ruishiutaleet, mantelirouhe, suola, leivinjauhe ja kaneli. Lisää maito, muna, sulatettu voi ja halutessasi sokeri.
2. Pilko omena ja pane se puolukoiden kanssa voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle hiutaleseos.
3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä ja puuro on kiinteää. Tarjoa lämpimänä maidon kanssa tai jälkiruokana jäätelön kera.
Valmistusaika 40 minnuuttia.

VINKKI! Jos haluat annokseen lisää makeutta, lisää siihen muutama noro vaaleaa siirappia.