Ladataan... Ladataan...

Puhtia syksyyn – appelsiinilla maustettu kana-parsakaalisalaatti

Tämä ruokaisa salaatti pursuaa makuja, tuoksuja ja värejä. Vähähiilihydraattinen resepti sopii hyvin myös laihduttajan ruokavalioon.

Syksyn suosikkikasvikset punajuuri ja parsakaali ovat oikeita ravintopommeja. Molemmat sisältävät runsaasti antioksidantteja, ravintokuitua sekä monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita. Parsakaalissa on lisäksi myös huomattavan paljon proteiinia, 4,6 g/100 g eli jopa enemmän kuin maidossa.

Paahdetut mantelit tuovat salaattiin rakennetta ja makua. Manteleissa on lisäksi erityisen runsaasti mm. kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.

Tämä monipuolinen salaatti käy yhtä hyvin tarjottavaksi viikonlopun illanistujaisissa kuin lounasevääksi töihin.

Appelsiinilla maustettu kana-parsakaali-punajuurisalaatti (4 annosta)

2 punajuurta
2 (á 400 g) parsakaalia
2 valmiiksi paistettua broilerin rintafileetä
100 g fetajuustoa (kevyt)
75 g kokonaisia kuorittuja ja paahdettuja manteleita
mustapippurirouhetta

kastike
1 dl appelsiinimehua
2–3 rkl juoksevaa hunajaa
2–3 rkl hyvää oliiviöljyä
maun mukaan suolaa

1. Kuori ja lohko punajuuret, pyöräytä öljyssä ja paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

2. Pilko parsakaalit pieniksi ja keitä palat reilusti suolalla maustetussa vedessä napakoiksi eli pari kolme minuuttia. Valuta ja kumoa parsakaalit jääkylmään veteen, jotta niiden väri säilyy kauniina.

3. Pilko broilerinliha kuutoiksi. Murenna valutettu fetajuusto.

4. Paahda mantelit kuumalla paistinpannulla ja rouhi vähän jäähtyneenä.

5. Kokoa salaatti kulhoon ja mausta mustapippurirouheella.

6. Sekoita salaatinkastikeainekset omassa kipossa ja tarjoile erikseen.

Resepti: Marja Samuli