Ladataan... Ladataan...

Pinaatticanellonit

Pinaatti, herneet ja ricottajuusto täyttävät canellonit.

Pinaatticanellonit (5 annosta, 400 kcal / annos)

10 kpl cannellonikuoria

TÄYTE
1 keskikokoinen sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
70 g tuoretta pinaattia
1 rs (250 g) ricottajuustoa
200 g pakasteherneitä tai tuoreita, perattuja sokeriherneitä
1 pkt (150 g) mozzarellajuustoa
1 dl parmesaanijuustoa
½ dl hienonnettua tuoretta minttua ja ruohosipulia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
margariinia vuoan voiteluun

PÄÄLLE
2 dl täysmaitoa
150 g mozzarellajuustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
koristeeksi tilliä

1. Keitä canneloneja 5 minuuttia, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä.
2. Kuullota silputut sipuli ja valkosipuli öljyssä läpikuultaviksi. Lisää pinaatti ja kuumenna parin minuutin ajan.
3. Nosta sivuun ja sekoita joukkoon ricottajuusto, sulatetut herneet, pieneksi pilkottu mozzarella, parmesaani ja silputut yrtit. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Täytä cannelonit herne-juusto-seoksella ja asettele ne vierekkäin kapeaan reunalliseen uunivuokaan.
5. Pane paksupohjaiseen kattilaan maito ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos cannelonien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen nauttimista. Ripottele koristeeksi tilliä.
Valmistusaika: 1 tunti