Ladataan... Ladataan...

Pastahiirelle

Parsakaali pursuaa beetakaroteenia, b-ryhmän vitamiineja, c- ja e-vitamiinia, kuitua, flavonoideja, magnesiumia ja rautaa

Parsakaalia nepalilaiseen tapaan (4 annosta, 660 kcal / annos)

500 g parsakaalia
1–2 rkl sitruunan mehua
2 valkosipulinkynttä
1 (luomu)appelsiinin raastettu
kuori ja mehu
1 sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljyä
1 kanelitanko
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kardemumman siemeniä
5 kokonaista neilikkaa
1½ dl kuivattuja aprikooseja
1 dl (100 g) cashewpähkinöitä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
3 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
100g pastaa (raakapaino)

 

 

1. Leikkaa parsakaalista nuput. Leikkaa varret pieniksi palasiksi. Kypsennä parsakaali höyrykattilassa. Kun parsakaalin varret ovat kiehuneet 8 min, lisää nuput ja jatka kypsentämistä
4 min. Jäähdytä parsakaali siivilässä kylmässä vedessä ja ota noin puolet nupuista erilleen. Soseuta loput parsakaalit sauvasekoittimen avulla. Lisää hieman sitruunamehua.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuorta raasteeksi niin, että valkoista kalvoa ei tule mukaan. Puserra appelsiinista ja sitruunasta mehut. Huuhtele aprikoosit ja suikaloi.
3. Kuumenna öljy kattilassa tai vokkipannulla. Lisää valkosipuli ja kokonaiset mausteet. Kuumenna sekoitellen minuutin ajan.
4. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu, sitruunan mehu, soseutettu parsakaali ja aprikoosit. Keitä 3 min. Lisää pähkinät ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja mintulla. Kuumenna joukkoon kypsennetyt parsakaalin nuput.
5. Tarjoa mausteisen raikas parsakaaliseos täysjyväpastan kanssa lämpimänä. Keitä pasta, valuta se ja sekoita kuumana parsakaaliseoksen kanssa. Lisää lautasella annoksen päälle hieman raastettua pecorinoa tai parmesania.
Valmistusaika 30 minuuttia.