Ladataan... Ladataan...

Pastaa ja tomaattisellerikastiketta

Omenasoseella voit maustaa pastakastikkeen.

Pastaa ja tomaattisellerikastiketta (4:lle)

3 rkl öljyä
1 keskikokoinen keltasipuli
pala (noin 50 g) juurilehtiselleriä
1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
1½ dl vähäsokerista omenasosetta (esim. kanelilla tai currylla maustettua)
1 tl suolaa
Lisäksi
noin 400 g pastaa (esim. spaghettia)
Tarjoiluun
valkosipulilla tai yrteillä maustettua tuorejuustoa

1. Kuullota öljyssä kuorittu ja hienonnettu sipuli sekä pieneksi silputtu ja kuorittu selleri. Anna hautua noin viiden minuutin ajan, kunnes juuriselleripalat ovat pehmenneet.
2. Lisää pannulle tomaatti- ja omenasoseet. Keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla.
3. Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Sekoita valmis pasta tomaattikastikkeen sekaan pannulle.
5. Lisää valmiin annoksen päälle tuorejuustonokareita.

Tekemiseen kului 20 minuuttia.