Ladataan... Ladataan...

Nyt heti ruokaa!

Kun nälkä yllättää, suuhun katoaa helposti kasapäin kaloreita. Nämä vartissa valmiit ateriat pelastavat sinut sortumiselta.

Sitruunainen kikherne-pinaattipasta (1 annos/290 kcal)

50 g täysjyväspagettia
1/2 rkl öljyä
1/2 (25 g) pienestä sipulista
2 valkosipulinkynttä
1 dl (50 g) valutettuja kikherneitä purkista
1 tl auringonkukansiemeniä
40 g pinaatinlehtiä
3 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi
5–6 tuoreen basilikan lehteä
1 ½ rkl kevyttä ranskankermaa


1. Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota sillä aikaa öljytilkassa silputtu sipuli, murskattu valkosipuli, valutetut kikherneet sekä auringonkukansiemet.
3. Kuumenna pari minuuttia ja lisää siistitty pinaatti. Kääntele sekaisin ja lisää lopuksi valutettu pasta.
4. Mausta annos sitruunamehulla, sitruunan raastetulla kuorella, suolalla ja mustapippurirouheella.
5. Nauti silputulla basilikalla ja suolalla maustetun ranskankerman kanssa.
Valmistusaika 15 minuuttia

Lohicevichesalaatti (1 annos/254 kcal)

75 g tuoretta lohifileetä
2–3 dl salaattiseosta
5–6 kirsikkatomaattia
1 kevätsipulinvarsi
1/4 vihreästä chilistä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
suolaa ja mustapippurirouhetta

Koristeluun
tuoretta korianteria

 

 

1. Viipaloi lohi ohuiksi suikaleiksi ja aseta viipaleet tarjoilulautaselle salaattikerroksen päälle vieri viereen.
2. Lisää päälle viipaloidut kirsikkatomaatit sekä silputtu kevätsipuli.
3. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Murskaa kuoritut valkosipulit.
4. Sekoita chilisilppu, valkosipulimurska, sitruunamehu, soija ja öljy keskenään. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.
5. Valele kastiketta kalojen päälle ja nauti heti.
Valmistusaika 10 minuuttia

 

Kalifornian munakas (1 annos/282kcal)

2 kananmunaa
1 ½ rkl vettä
ripaus suolaa ja
mustapippurirouhetta
tilkka öljyä

Lisäksi
4–5 kirsikkatomaattia
1/2 avokado
1 rkl silputtua salottisipulia
1 rkl tuoretta, siputtua korianteria
1 tl silputtua chiliä
2 tl makeaa chilikastiketta

 

 

1. Riko kananmunat kulhoon. Vispaa joukkoon vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetulla pannulla ja kumoa munaseos pannulle.
3. Anna seoksen hyytyä.
4. Pilko tomaatit ja avokado pieneksi kulhoon. Lisää sekaan salottisipuli, korianteri, chili ja chilikastike.
5. Nauti seos munakkaan kanssa
Valmistusaika 10 minuuttia

 

Vihersmoothie (1 annos/257 kcal)

 

2 hapanta omenaa
1/2 pieni kurkku
1 lehtisellerin varsi
1/2 avokado
pieni nippu tuoretta pinaattia
3 rkl sitruunan mehua
2–3 jääpalaa
vettä tarvittaessa

 

 

1. Pese, kuori ja lohko ainekset. Yhdistä kaikki monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhossa ja käytä seos nopeasti tasaiseksi.
2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä.
Nauti heti.
Valmistusaika 5 minuuttia


Yrttibroileria ja kukkakaali-tomaattipaistosta (1 annos/238 kcal)

100 g broilerinfileetä
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl yrttimausteseosta
1 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä

Lisäksi
1/4 keskikokoisesta kukkakaalista
1 salottisipuli
5 kirsikkatomaattia
1/2 dl silputtua minttua ja basilikaa
2–3 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippurirouhetta

Minttuaioli
1/2 dl maustamatonta
jogurttia
1/2 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua minttua ja basilikaa

 

1. Leikkaa broilerinfileet kahteen tai kolmeen osaan ja pane ne pieneen muovipussiin.
2. Lisää sekaan yrttisuola, yrttimausteseos, murskattu valkosipulinkynsi ja tilkka öljyä. Pyörittele lihaa pussissa niin, että mausteet leviävät tasaisesti palojen pintaan.
3. Valmista aioli sekoittamalla kulhossa jogurtti, murskattu valkosipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Pane kukinto-osat paloiteltuna monitoimikoneen kulhoon. Käytä seos nopeasti tasaiseksi rouheeksi.
5. Kuullota pannulla öljytilkassa silputtu salottisipuli. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Paista muutama minuutti.
6. Lisää kukkakaalirouhe, yrttisilppu sekä sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Paista broilerit kypsiksi pinnoitetulla pannulla.
8. Nauti kukkakaali-tomaattiseoksen ja kastikkeen kanssa.
Valmistusaika 15 minuuttia