Ladataan... Ladataan...

Miten kokki pysyy hoikkana?

Itselläni hoikkuuteen vaikuttaa varmasti ainakin geeniperimä, sillä molemmat vanhempanikin ovat hoikkia. Lisäksi harrastan juoksemista ja liikun muutenkin säännöllisesti.

En myöskään ylensyö, sillä työni kautta tiedän, ettei maailmasta hyvä lopu syömällä. Enkä ole makean perään.

Kotona syömme perusterveellisesti. Kannatan Patrik Borgia, joka sanoo, että jos 80 prosenttia ajasta syö hyvin, voi lopun 20 prosenttia aikana syödä mitä vaan. Esimerkiksi meillä kotona kermaperunat kuuluvat viikonloppuun.

Kokin työhön kuuluu maistelu ja uusien raaka-aineiden ja ruokalajien kokeilu. Eikö siinä kerry vaivihkaa kiloja?

Kokin työ on myös fyysistä, eli kaloreita kuluu, ja oman työni kautta olen paljon liikenteessä. Nykyään ei juuri näe möhömahaisia keittiömestareita, sillä hyvä ruoka ei enää tarkoita voita ja kermaa. Nykyään hyvä ruoka tarkoittaa laadukkaita raaka-aineita.

Teresa Välimäki on kokki ja ruoka-alan yrittäjä FoodCompanyssa.