Ladataan... Ladataan...

Meksikolaista syötävää

Maukas meksikolainen valmistuu helposti, kun kääreet eväille saa valmiina kaupasta.

Lihatortillat ja chimichurridippi (4:lle)

300 g mureaa naudanlihaa
1 rkl öljyä marinadiin
1 tl oreganoa
1/2 tl jauhettua kuminaa
1 valkosipulinkynsi
1 iso keltasipuli
öljyä paistamiseen
2 dl juustoraastetta
8 kpl vehnätortilloja

Chimichurridippi

3 valkosipulinkynttä
1 dl lehtipersiljasilppua
1 dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori
1/2 tl keskivahvaa chilikastiketta
1/2 tl suolaa

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Tee marinadi. Pane liha kulhoon öljyn ja mausteiden sekä murskatun valkosipulin kanssa marinoitumaan noin 15 minuutiksi.
2. Leikkaa kuorittu sipuli suikaleiksi ja kuullota se tilkassa öljyä. Nosta sivuun.
3. Paista lihoihin pannulla kaunis väri. Lisää 1 dl vettä ja keitä, kunnes vesi on haihtunut pannulta.
4. Jaa lihaseosta jokaiselle tortillalle. Ripottele päälle kuullotettua sipulia ja juustoraastetta ja kääri tiukalle rullalle.
5. Lämmitä pannulla öljy ja pane kääröt kohtalaisen kuumalle pannulle liitoskohta alaspäin.
6. Paista joka puolelta kauniin kullankeltaisiksi. Puolita kääröt keskeltä.
7. Valmista chimichurri. Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet ja yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
8. Dippaa kääröjä kastikkeeseen ja nauti.
Valmistus kestää 25 minuuttia

Avokado-quesadillat (8:lle)

4 kpl vehnätortilloja
2 kypsää tomaattia
1 kypsä avokado
1/2 dl silputtua tuoretta korianteria
1 rkl limen mehua
1 rkl silputtua punasipulia
1 tl chilikastiketta tai 2–3 tippaa tabascoa
1–1 ½ dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippurirouhetta

1. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaattien hedelmäliha.
2. Kuori ja kuutioi avokado. Yhdistä kulhossa tomaatti- ja avokadokuutiot, korianteri, limemehu, punasipulisilppu ja chilikastike tai tabasco.
3. Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle levitetyille kahdelle tortillalle puolet juustoraasteesta ja päälle kerros tomaatti-avokadoseosta. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paina jäljelle jääneet tortillat päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
5. Leikkaa tortillat neljään samankokoiseen kolmioon ja nauti heti.
Valmistus kestää 15 minuuttia.

Lohi- ananastacot (10:lle)

300 g nahatonta lohta
1/2 tl chiliä
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
tilkka öljyä

Salsa:
1 prk (á 227/135 g) säilykeananasta paloina
1 kiinteä päärynä
1/2 dl rusinoita
1 tl makeaa chilikastiketta
1/2 chili ilman siemeniä
10 kpl taco tubs -kuoria

1. Pilko lohi pieniksi paloiksi kulhoon.
2. Lisää joukkoon chili, sokeri, suola ja tilkka öljyä.
3. Kääntele niin, että mausteseos jakautuu tasaisesti kalapaloille.
4. Jätä sivuun odottamaan ja valmista salsa.
5. Pilko valutettu säilykeananas ja kuorittu päärynä pieniksi paloiksi kulhoon.
6. Lisää sekaan rusinat, chilikastike sekä silputtu chili.
7. Paista maustuneet lohipalat pannulla kypsiksi. Jaa salsa tacokuoriin ja nostele pinnalle lohipaloja. Tarjoa heti.
Valmistu kestää 10 minuuttia.

Peruna-chorizonachot (10:lle)

20 kpl pyöreitä maissilastuja
80–100 g chorizomakkaraa
2–3 keitettyä perunaa
1 dl valmista salsakastiketta
1 ½ dl juustoraastetta
koristeeksi
silputtua ruohosipulia
1. Pane maissilastut uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Hienonna makkara ja kuoritut, keitetyt perunat.
3. Yhdistä palat kulhossa tasaiseksi seokseksi yhdessä salsan ja juustoraasteen kanssa.
4. Jaa seosta maissilastujen pinnalle ja nosta pelti uunin keskitasolle. 5. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
6. Koristele ruohosipulisilpulla ja nauti heti.
Valmistusaika 10 minuuttia.

Vegelastut (10:lle)

2 ½ dl saksanpähkinöitä
1 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehu
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl chiliä
2 dl silputtua valkokaalia
1 rkl silputtua korianteria
20 kpl kolmion mallisia maissilastuja
1 prk (200 g) ranskankermaa
1. Pane monitoimikoneen kulhoon saksanpähkinät, soija, limemehu ja mausteet.
2. Käytä seos tasaiseksi.
3. Jaa seosta chipseille ja lisää päälle hienonnettua kaalia ja korianteria.
Tarjoa ranskankerman kanssa
valmistusaika 10 minuuttia.