Ladataan... Ladataan...

Mausteinen papusosekeitto

Raikas omena maustaa myös keitot, padat ja kastikkeet. Kokeile perinteisen omenasoseen uusia versioita ja hämmästy, mihin kaikkeen sose sopiikaan!

Mausteinen papusosekeitto (4:lle)

3 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
½ tl currya
noin 8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
2 tkl (á 400 g) valkoisia säilykepapuja (tai 1 tlk valkoisia ja 1 tlk kidneypapuja)
4 rkl makeuttamatonta omenasosetta (esim. currylla maustettua)
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
¼– ½ sitruunan mehu
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan
Kuullota murskatut valkosipulinkynnet voissa kattilan pohjalla ja lisää loppuvaiheessa curry.
Lisää kattilaan vesi, murennetut kanaliemikuutiot sekä valutetut ja huuhdotut pavut (ota pieni osa pavuista sivuun koristelua varten).  Lisää omenasose, laakerinlehti ja kanelitanko.
Kuumenna keittoainekset kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen 10–15 minuuttia.
Poista kanelitanko ja laakerinlehti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa.
Kumoa keitto takaisin kattilaan. Jos se on liian paksua, lisää sekaan hieman vettä.
Maista ja mausta makusi mukaan sitruunamehulla, valkopippurilla ja suolalla. Koristele keitto kokonaisilla pavuilla.

Tekemiseen käytetty aika 20 minuuttia.