Ladataan... Ladataan...

Mausteinen kanakeitto

Kanakeitto muuntuu helposti mausteisemmaksi tai miedommaksi harissa-tahnan määrää vaihtelemalla.

Mausteinen kanakeitto (6 annosta, 289 kcal/annos)

2 rkl voita tai öljyä
3 broilerin rintafileetä tai
400 g broilerisuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl harissa- tai currytahnaa
1½ l kanalientä
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kikherneitä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 rkl fariinisokeria
Lisäksi
6 sitruunalohkoa

1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla. Nosta pois pannulta ja leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljytyllä pannulla pienellä lämmöllä.
3. Lisää harissatahna ja kuumenna vielä pari minuuttia.
4. Lisää liemi ja tomaattimurskat. Kiehauta ja lisää riisi halutessasi sekä broileri ja huuhdellut, valutetut kikherneet.
5. Kypsennä hiljalleen kannen alla 20–30 minuuttia.
6. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Pyöristä makua sokerilla.

Valmistuaika 45 minuuttia.

Kun keitto on lautasella, purista sitruunaa jokaiseen annokseen.

Vinkki! Vähennä tai lisää maustetahnoja makusi mukaan.

Vinkki! Kikherneiden tilalle voi vaihtaa myös keitetyn riisin.