Ladataan... Ladataan...

Lämmintä ja täyttävää

Puuro on aamun muodikkain ruoka.

Oletko huomannut työpaikallasi pienten puurokuppien kanssa kävelevät kollegat? Entä oletko kuullut kahviloissa innostuneita puurontuunausvinkkejä? Jos et, niin nyt on aika hypätä ilmiöön mukaan ja aloittaa aamu lämpimästi ja terveellisesti puurolla. Mutta ei millä tahansa puurolla, vaan 2010-luvulle tuunatulla persoonallisella aterialla.

Näin saat trendikästä twistiä puurolautaselle:
* käyttää maidon sijaan manteli- tai kookosmaitoa, nam!
* rouhia pähkinöitä, manteleita tai vaikka chia-siemeniä sekaan
* käyttää hieman erikoisempia hiutaleita tai jyviä kuten tattaria ja hirssiä.
* leikkiä mausteilla – maistuisikohan chili mannan kanssa?
* opetella raakapuuron resepti katso
' Kantaa puuroa termarissa töihin, salille tai kaveritreffeille

Tässä kokki Teresa Välimäen versio herkullisesta trendipuurosta:

Hyvä kaurapuuro (4 annosta)
5 dl vettä
5 dl mantelimaitoa
4 dl kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa
0,5 tl kanelia
(1-2 rkl neitsytkookosöljyä)
puuron tuunaamiseen:
banaaniviipaleita, marjoja, hunajaa, pähkinärouhetta, siemeniä, raejuustoa tai hilloa
1. Sekoita kaikki puuroainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Kauho puuro kulhoihin ja mausta puurosi maun ja aamunfiiliksen mukaan!

Katso aiheesta kokkivideo tästä.