Ladataan... Ladataan...

Lämmin kaalisalaatti ja kukkakaalisose

Kasvislisäke on mainio tapa ja hyvä apu painonpudotukseen.

Kukkakaalisose (4 annosta, 130 kcal/annos)

500 g kukkakaalia
300 g jauhoisia perunoita
50 g pinaattia
1 rkl rypsiöljyä
1 dl kevytmaitoa
½–1 dl kasvisten keitinlientä
¼ tl suolaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
1. Kuori ja pilko perunat ja kasvikset ja pane vesitilkkaan kiehumaan.
2. Huuhtele ja valuta tarvittaessa pinaatti, leikkaa se pikku suikaleiksi ja kuullota hetki öljyssä pannulla.
3. Kun perunat ovat kypsiä, ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat ja kasvikset.
4. Lisää pinaatti sekä keitinlientä ja maitoa niin, että soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta ja tarjoa lisäkeruokana.
Valmistusaika 30 minuuttia

Kukkakaali ja pinaatti sekä maustavat että keventävät perunasosetta.

Lämmin kaalisalaatti (4 annosta, 100kcal/annos)

300 g valkokaalia
100 g lehtikaalia
200 g porkkanoita
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl siirappia
1–2 rkl persiljaa, lipstikkaa tai korianteria koristeeksi
1. Puhdista porkkanat, kuori ja raasta
karkealla terällä. Silppua kaali hienoksi, suikaloi lehtikaali.
2. Kypsennä sekoitellen pannulla öljyssä, hauduta viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta ja koristele, tarjoa kala-, liha- tai kasvispääruoan lisäkkeenä.
Valmistusaika 20 minuuttia

Raikas ja terveellinen kaalisalaatti on mainio c-vitamiinin tarjoaja.