Ladataan... Ladataan...

Lounaaksi jotain oranssia!

Porkkanat, tomaatit ja sipulit takaavat karotenoidien, vitamiinien ja flavonoidien saannin.

Porkkana-tomaattikeitto (4-6 annosta, 330 kcal/annos)

500 g porkkanoita
1 keltasipuli (120 g)
1 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
½ punaista chiliä
2 dl punaisia linssejä
500 g tomaatteja (tai 1 tlk/400 g säilyketomaatteja)
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl rypsiöljyä
7½ dl kasvislientä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
3 rkl limetin mehua
1 rkl ruokosokeria
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
4 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit ja pala inkivääriä. Viipaloi puolikas chiliä. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lohko huuhdotut tomaatit tai avaa säilyketomaattien tölkki.
2. Kuumenna tilavassa kattilassa öljy. Lisää porkkanat, sipulit, inkivääri ja chili. Kuumenna puulastalla sekoitellen 3–4 min. Lisää linssit ja tomaatit, tomaattipyree sekä kasvisliemi.
3. Sekoita keitosta ja kuumenna kiehumispisteeseen. Mausta korianterinsiemenillä ja jeeralla. Keitä 20 min.
4. Lisää limetin mehu, ruokosokeri ja kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Lisää pinnalle hienonnettuja korianterinlehtiä.
Valmistusaika 35-40 minuuttia.