Ladataan... Ladataan...

Lohilaatikko japanilaisittain

Perinteinen lohilaatikko saa aasialaisen säväyksen.

Herkkuhetkiin!

Lohilaatikko japanilaisittain (5 annosta, 379 kcal/annos)

350–400 g lohifileetä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl sokeria
2 dl sushiriisiä
1 rkl seesaminsiemeniä
4 dl maitoa
1 kananmuna
5–6 kierrosta valkopippurimyllystä
(suolaa)
100 g tuoretta pinaattia
sitruunamehua maun mukaan
tilkka kasvisöljyä voiteluun ja paistamiseen

Kastike
2 valkosipulinkynttä
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
1/2 dl mirin-kastiketta (löytyy isojen ruokakauppojen etnisten mausteiden tiskiltä)
1 rkl misotahnaa
3 rkl sitruunan mehua
1/2 dl vettä

1. Leikkaa nahaton kala kuutioiksi.
2. Ripottele suola ja sokeri kalapalojen päälle kulhoon ja nosta kulho peitettynä viileään siksi aikaa, kun käsittelet loput ainekset.
3. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä niin kauan, että huuhteluvesi on kirkasta ja keitä noin 7 minuuttia puolikypsäksi.
4. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Valuta riiseistä vesi pois ja sekoita joukkoon puolet paahdetuista seesaminsiemenistä. Säästä loput siemenet kastikkeeseen.
5. Levitä riisi voidellun uunivuoan pohjalle ja lisää kalapalat pinnalle tasaisesti.
6. Sekoita keskenään maito, rikottu kananmuna ja valkopippuri. Voit maustaa seoksen myös kevyesti suolalla.
7. Kaada seos vuokaan ja nosta uunin keskitasolle 175 asteeseen. Paista noin puoli tuntia tai kunnes riisi on kypsää ja maito imeytynyt vuokaan.
8. Valmista laatikon kypsyessä kastike. Hienonna loput seesaminsiemenet morttelissa. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri hienoksi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
9. Ota vuoka uunista ja anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
10. Siisti ja huuhdo pinaatinlehdet ja kuullota ne nopeasti kattilassa öljytilkassa. Mausta pinaatinlehdet kevyesti sitruunamehulla ja asettele ne laatikon pinnalle. Tarjoa kastike lohilaatikon kanssa.

Valmistusaika 50 minuuttia.