Ladataan... Ladataan...

Lisää kasviksia! Paahtamalla parempaa makua

Kalorilaskuri kiittää kasviksista, mutta mitä jos niistä ei vain oikein pidä? Helppojen vinkkien avulla puoli kiloa on helpompi saada täyteen!
Monille kasvikset maistuvat vasta, kun ne on kypsennetty voissa ja kermassa. Kokeile vaihteeksi esimerkiksi paprikan paahtamista. Paahdettuna paprikan maku muuttuu täyteläisen makeaksi ilman ylimääräisiä kaloreita.

Näin paahdat paprikan: Lämmitä uuni 250 asteeseen. Poista paprikan kanta ja siemenet ja leikkaa se pituussunnassa neljään lohkoon. Asettele lohkot uunipellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita uunin ylätasolla kunnes niiden kuori alkaa kupruilla ja siihen ilmestyy mustia pilkkuja.

Sulje kuumat paprikat rasiaan ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Jäähtyneenä niiden kuori irtoaa helposti sormin vetämällä. Tämän jälkeen voit käyttää paprikat haluamallasi tavalla.

Paahdettu paprika maistuu herkulliselta lisäkkeissä, salaateissa tai vaikka leivän päällä. Pilko sitä myös pastoihin, pataruokiin, keittoihin ja pizzan päälle.