Ladataan... Ladataan...

Lammaskaalikeitto

Lammas-kaalikeitto maistuu myös karppaajalle. Hapankaali antaa keitolle lisäpotkua.

Lammaskaalikeitto (8 annosta, )399 kcal / annos

noin 1½ kg karitsan potkaa
2 l vettä
1 rkl  suolaa
3 laakerinlehteä
15 maustepippuria
2 sipulia
1 kg keräkaalia
3 dl hapankaalia
3 porkkanaa
1 dl silputtua persiljaa
(rouhittua mustapippuria)

1. Kiehauta vesi ja laita liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulilohkot. Keitä hiljalleen kannen alla 2½–3 tuntia.
3. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista lähes itsekseen. Mahdolliset kalvot on helppo irrottaa kypsän lihan pinnalta. Säästä keitinliemi.
4. Lisää kattilaan suikaloitu kaali, pannulla voissa kuullotettu hapankaali ja kuoritut, viipaloidut porkkanat. Keitä valmiissa liemessä vielä 20–30 minuuttia, kunnes kaali ja porkkana ovat kypsiä.
5. Mausta keitto lopuksi tuoreella persiljalla.

Valmistusaika 3,5 tuntia.

Vinkki! Keitto kevenee kolmanneksen kaloreista, jos käytät potkan sijaan ulkofilettä. Sitä ei kuitenkaan keitetä tunteja, vaan keitto valmistuu alle tunnissa.

Vinkki! Sekoita purkki kermaviiliä, 1 tl hunajaa, 1 puristettu valkosipulinkynsi ja 2 rkl tuoretta, silputtua timjamia. Tarjoa keiton kanssa.