Ladataan... Ladataan...

Lammaskaalia ja tuoreita vihanneksia loppukevään iloksi

Lähestyvä kesä tuo kauppoihin taas monia terveellisiä ja kevyitä herkkuja. Varhaiskaalista voi loihtia vaikka perinteistä lammaskaalia, ja tuoreista kotimaisista vihanneksista tehdyt salaatit piristävät pääruoan lisukkeena.

lammaskaalia loppukevään iloksiVarhaiskaali on yksi uuden satokauden ensimmäisiä kotimaisia kasviksia. Se maistuu sekä raakana että kypsennettynä ja on maultaan makeampi ja miedompi kuin ns. syyskaali. Varhaiskaalista voi tehdä vaikkapa perinteistä kaali-lammaspataa ja tarjota lisukkeena hedelmäistä kukkakaalisalaattia. Alkuruoaksi sopii vaikkapa kevyt gazpacho-keitto, joka valmistetaan uuden sadon sipuleista, tomaateista ja kurkusta ja tarjoillaan kylmänä. Loppukevään menun jälkiruoaksi sopii hyvin mehevä porkkanakakku.

 

Kiloklubin toukokuun menuehdotus

Alkuruoka:

Gazpacho

Pääruoka:

Lammaskaali

Hedelmäinen kukkakaalisalaatti

Jälkiruoka:

Porkkanakakku


Teksti: Virva Pitsinki

Ruokaohjeet: Kiloklubin reseptiarkisto