Ladataan... Ladataan...

Laihdutus voi alkaa myös herkullisesti

Laihdutus ei ole vain hampaiden kiristelyä, jos etsii ruokavalioonsa vaihtelua.

Esimerkiksi ranskalainen kalakeitto bouillabaisse sopii hyvin laihduttajalle tai painoaan tarkkailevalle, mutta on myös herkku, jota voi tarjota vaikkapa juhlissa. Keitto täyttää vatsan helposti ruoka-aineisiin sitoutuneen nesteen ansiosta. Lisäksi siinä on terveyttä edistäviä kalarasvoja.

Valmistusaineet

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g kiinteitä perunoita
1 fenkoli
1 rkl oliiviöljyä
1 ps sahramia
1 appelsiinin kuori ja mehu
1 prk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 kalaliemikuutiota
1 tl sambal oelekkia tms. chilitahnaa
400 g lohikuutioita
(suolaa maun mukaan)

Tarjoiluun
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 murskattu valkosipulinkynsi
(Perinteinen bouillabaisse tarjotaan rouillen eli maustetun majoneesin kanssa, mutta turkkilainen jogurtti on kevyempi vaihtoehto)


1. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Huuhtele fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota ne läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja appelsiinin kuori. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan appelsiini¬mehu ja loput ainekset lohta lukuun ottamatta. Hauduta keittoa kannen alla noin 15 minuuttia.
3. Lisää keittoon kala ja keitä toiset 10 minuuttia, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa valko¬sipulilla maustetun jogurtin kera.

Tiedot:
4 annosta, valmistusaika 50 min, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa