Ladataan... Ladataan...

Kvinoapuuro

Jo tavallisista ruokakaupoistakin löytyvä kvinoa on proteiiniystävän puuroiaines. Keitetyssä kvinoassa on 4,4 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. Samassa määrässä ruispuuroa proteiinia on vain 1,1 grammaa ja kaurapuurossa 1,8 grammaa.

Kvinoapuuro (4 annosta, 235 kcal / annos)

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
2 dl rasvatonta maitoa (tai kasvismaitoa)
½ dl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
½ päärynä
1 tl tuoretta inkivääriä
tarjoiluun 1 dl pakastemansikoita ja 1 rkl vaahterasiirappia

1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä pienireikäisessä siivilässä, jotta saat kvinoasta kitkeryyden pois.
2. Mittaa kvinoa, vesi, maito, siemenet, kardemumma ja suola kattilaan. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Raasta päärynä ja inkivääri puuron joukkoon. Tarjoa puuro pakastemansikoiden, vaahterasiirapin ja maidon kanssa.
Valmistusaika 20 minuuttia.