Ladataan... Ladataan...

Khoop khun khaa!

Nälkäisen kieli taipuu thai-kiitoskeen, kun ateriana on makujan kirjo, joka ei sisällä kasoittain kaloreita.

Herkulliset thairuoat ovat painonvartijan ystäviä. Eksoottisten hedelmien makeus ja chilin tulisuus tekevät ruokailusta makujen juhlaa, eikä herkutteluhetkeä himmennä se, että aterian jälkeen koko päivän kalorit olisi käytetty.

Tällä herkullisella ohjeella saa ruokailuuniloa, vaikka välttelisi lisukkeiden hiilihydraatteja. Riisin ja nuudelin voi korvata esimerkiksi kesäkurpitsasuikaleilla. Moni thairuoka sopii yllättävän hyvin myös kananmunan kanssa.

Kookos-katkarapukeitto (4 annosta, 380 kcal / annos)

½–1 vihreä chili (mieto lajike)
3 salottisipulia
1 l vettä
kolmen limetin mehu
1 tl (ruokokide)sokeria
½ dl soijakastiketta (ei makeaa)
3–4 kaffirlimetin lehteä (löytyy isoimpien kauppojen mauste- tai thaihyllystä)
125 g täysjyvänuudeleita
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
250 g isoja pakastekatkarapuja
2 rkl kookoshiutaleita tai -lastuja

1. Huuhtele ja halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili hienoksi. Kuori ja silppua salottisipulit hienoksi.
2. Mittaa kattilaan vesi ja lisää chili- ja sipulisilppu, limetinmehu, sokeri, soija ja kaffirlimetinlehdet. Keitä keskilämmöllä kannen alla 15 minuuttia, jotta aineksista liukenee paljon makua. Lisää nuudelit ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan.
3. Lisää lopuksi kookosmaito ja kiehauta. Lisää jäiset katkaravut ja nosta kattila heti pois lämmöltä, jotta katkaravut eivät sitkisty.  Ripottele keiton päälle kookoshiutaleita tai -lastuja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijaa.
Valmistusaika 20 min

Kaffirlimetin lehdet tuoksuvat sitruunalta. Lehtiä käytetään paljon thaimaalaisessa ruokakulttuurissa. Lehtiä ei syödä vaan ne poistetaan valmiista ruoasta. Ne voi korvat tilkalla sitruunan tai limetin mehua.